Terapevtska masaža
PDF natisni

 TERAPEVTSKA MASAŽA HRBTA (medicinska masaža)

Terapevtska masaža je usmerjena na strukture ali del telesa, kjer so prisotne kronične bolečine, napetost ali druge funkcijske motnje. Ugodno vpliva na kožo, mišično prekrvavitev in presnovo. Z masažo težave omilimo ali jih celo preprečimo. Terapevtska masaža zmanjšuje stres in odpravlja bolečine v ledvenem, prsnem in vratnem delu hrbtenice. Odpravlja tudi nekatere vrste glavobolov, ki so posledica tenzije vratne muskulature. Predvsem terapevtska masaža občutno izboljša stanje pri bolečinah v hrbtenici.

 

 

TERAPEVTSKA MASAŽA ROK IN NOG

Terapevtska masaža rok in nog pospeši vensko-žilni pretok in omogoča lažje vračanje venozne krvi iz okončin proti trupu. Priporoča se pri otečenih, bolečih rokah in nogah. Učinkovita je pri lajšanju tovrstnih težav pri ljudeh z kronično vensko insuficienco.

 

TERAPEVTSKA MASAŽA TREBUHA (abdominalna masaža)

Globoka tehnika manualne terapije je osredotočena na tanko in debelo črevesje, ne na trebušne mišice kot klasična masaža. Ugodno učinkuje proti napetosti, krčem in bolečinam v trebuhu. Spodbuja limfnožilni pretok v prebavilih in pomaga pri odpravljanju plinov iz črevesja. Spodbuja peristaltiko in črevesno gibanje. Med masažo se uporablja tako imenovano prirejeno dihanje z trebubom. To pripomore, da se pri izdihu trebušne mišice popolnoma sprostijo in omogočijo terapevtu, da lahko z masažno tehniko globlje obravnava posamezne dele črevesja. Po želji vam namestimo toplotne obloge pod ledveni del hrbta ali v predel jeter, ki pa lajšajo trebušne bolečine.