Limfna drenaža po dr. Vodder-ju

Limfna drenaža za ohranitev napete in elastične kože po hujšanju in izboljšan videz celulitičnih predelov kože. Limfna drenaža zmanjšuje obseg oteklih delov telesa ter podplutb zaradi poškodb, operacij in upočasnjenega pretoka limfe. Z limfno drenažo si prizadevamo odstraniti odpadne snovi iz vezivnega tkiva in izboljšati njegovo presnovo. Ročna limfna drenaža intenzivno vpliva na limfni sistem. Limfni sistem je enosmeren odvodni sistem in je podpora venskožilnemu sistemu. Njegova primarna in zelo pomembna funkcija je odstranjevanje večjih molekul iz tkiv, katerih obseg je prevelik, da bi prešle ozke pore venoznih žil. Tako je limfni sistem tisti ki odstranjuje beljakovine, maščobe in mikroorganizme (bakterije, viruse, itd.) iz tkiv in hkrati s tem skrbi za razstrupljanje telesa. Zraven drenažnega učinka limfna drenaža tudi poveča telesno odpornost, deluje antistresno ter protibolečinsko. Dobro delovanje limfnega sistema je poglavitno za zdravo in krepko telo.

Tehnika ročne limfne drenaže sestoji iz nežnih polkrožnih gibov v smeri limfnih poti do regionalnih bezgavk. Ročna drenaža poskrbi za dobro cirkulacijo limfe in mobilnost imunskih celic tako, da bodo le te na razpolago kadar jih telo najbolj potrebuje. 

 Zakaj limfna drenaža
PDF natisni

Limfna drenaža se uporablja v medicinske in prav tako tudi v kozmetične namene. Limfna drenaža  v kozmetiki  velja za izredno učinkovit anticelulitni tretma, še posebno v zgodnjih fazah nastanka celulitisa. Velikokrat se limfne drenaže poslužujejo tisti , ki imajo zaradi izgube telesne teže težave z povešeno kožo in strijami. To se  pogosto dogaja  tudi ženskam v  poporodnem obdobju. Učinkovita pa je tudi pri zdravljenju problematične kože ter oteklih in bolečih nogah in rokah. Terapija deluje zelo sproščujoče in je na splošno odlična metoda za regeneracijo celotnega organizma. V zdravstvu je nepogrešljiva po poškodbah, lepotnih posegih in pri postoperativni obravnavi, predvsem po travmatoloških in ortopedskih operacijah.

 
Kdaj limfna drenaža ni priporočljiva
PDF natisni
Limfna drenaža –kontraindikacije

Nezdravljeni maligni tumorji z možnostjo metastaz, generalizirana in lokalna vnetja, tromboza, dekompenzacija srca, ledvična obolenja;