Priprava na kolonhidroterapijo
PDF natisni

Pred odhodom na kolonhidroterapijo terapevti in zdravniki svetujejo, da nekaj dni pred terapijo uživate čim manj predelano sadje in zelenjavo ter iz prehrane izločite vsa težko prebavljiva živila. Uživajte sveže pripravljene sadne in zelenjavne sokove in popijte zadostno količino tekočin. Priporočeno je pitje magnezijevih napitkov. Tekočine si poskusite razporediti čez cel dan, saj bo tako čiščenje najbolj učinkovito. Na dan terapije približno 3 ure prej ne uživajte več hrane in popite manjše količine tekočin. Sladkorni bolniki naj glede diete in drugih ukrepov za uravnavanje krvnega sladkorja npr.(aplikacija inzulina) upoštevajo navodila svojega zdravnika ali diabetologa.

Počnite to kar vas sprošča in poskrbite za več gibanja ter pozitivno razmišljanje. Pomembno je, da na kolonhidroterapijo pridete sproščeni, saj se v nasprotnem primeru mišice in svinktri v črevesju nekoliko pokrčijo in lahko ovirajo proces hidroterapije. Sicer pa velja poudariti, da kolonhidroterapija nikakor ni zamenjava za zdrav način prehranjevanja, je le pomoč telesu, da vnos zdravih živil čim bolje in čim bolj izkoristi. Odsvetujemo pa tudi prekomerno dodajanje prebiotikov oz. vlaknin k prehrani, saj bi lahko povečana produkcija plinov, ki nastanejo v začetku jemanja le teh, povzročala težave med izvajanjem hidroterapije. To pa ne velja za tiste, ki prebiotike pogosto konzumirajo in nimajo omenjenih težav. Probiotiki pa so med tretmaji zelo priporočljivi. V naši ordinaciji je mogoče tudi izbrati dodatek mlečnokislinskih bakterij, katere lokalno apliciramo direktno v debelo črevo.

Pred izvedbo sklopa terapij se opravi predhodna konzultacija v naši ordinaciji, zaradi podrobnejše diskusije  o zdravstvenih težavah. Pomembna je tudi individualna izdelava načrta terapij. Konzultacija se ponavadi opravi isti dan pred prvim tretmajem in je neplačljiva. Če ste zdravi in nimate nobenih zdravstvenih težav se priporoča od 3-4 tretmaje, ki se opravijo v obdobju treh tednov.